Seydişehir'de şiddetli rüzgar ve yağış felakete neden oldu

Konya'nın Seydişehir ilçesinde meydana gelen kuvvetli rüzgar ve yağış, bir dizi olumsuz olaya sebep oldu.

Seydişehir'de şiddetli rüzgar ve yağış felakete neden oldu

Seydişehir'de etkili olan doğal afet sonucu çatılar uçtu, ağaçlar devrildi ve işyerlerinin camları kırıldı. Ayrıca yıldırım düşmesi sonucunda bir evde zarar meydana geldi.

Taraşçı Mahallesi'nde, Kamil Süngül'e ait evin çatısı, şiddetli rüzgarın etkisiyle uçarak çevre sakinlerini endişelendirdi. Seydişehir Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, olası kazaları önlemek amacıyla bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı.

Aynı rüzgarın etkisiyle birçok cadde üzerinde bulunan ağaçlar köklerinden sökülerek yola düştü, trafiği aksattı.

Kozlu Mahallesi'nde ise Şaban Güzel, Kadir Özkan ve Ali Rıza Güneş'in ikamet ettiği iki katlı bir ev, yıldırımın isabet etmesi sonucu zarar gördü. Çevredeki vatandaşlar, evden yükselen dumanları fark ederek durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi.

Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, evde çıkan yangını kontrol altına alarak söndürdü. Ancak, yangın nedeniyle evde önemli ölçüde hasar meydana geldiği bildirildi.

Seydişehir genelinde meydana gelen bu doğal felaket sonrasında, belediye ekipleri ve güvenlik birimleri, olası yeni hasarların önüne geçmek ve bölgeyi güvence altına almak için çalışmalarına devam ediyor.