Karatay Tabiat Mektebi İle Çocuklar Doğayı Keşfedecek

Konya'nın merkezinde bulunan Karatay İlçe Belediyesi, ilçedeki çocukların eğitim hayatına destek olmak amacıyla Karatay Tabiat Mektebi'ni hizmete sundu. İlçedeki çocuklar için okul dışı öğrenme ve doğaya olan sevgiyi artırmayı amaçlayan bu proje kapsamında eğitimler başladı.

Karatay Tabiat Mektebi İle Çocuklar Doğayı Keşfedecek

Karatay Şehir Parkı içerisinde kurulan Karatay Tabiat Mektebi, ilkokul ikinci sınıf öğrencileri için doğayı yeniden keşfetme fırsatı sunuyor. Her yıl bin 500 ilkokul 2. sınıf öğrencisinin faydalanacağı bu proje, çocuklara çeşitli atölye çalışmalarıyla eğitimlerini destekleme ve eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunma hedefini taşıyor.

Uygulamalı Eğitimler ve Etkinliklerle Doğayla Buluşma

Karatay Tabiat Mektebi, öğrencilere tarım, hayvancılık, sıfır atık, çevre ve daha birçok konuda uygulamalı eğitimler ve etkinlikler sunuyor. Karatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen eğitimler kapsamında öğrenciler, ahşaptan oluşturulan atölyelerde çeşitli faaliyetlerle doğayı deneyimleme fırsatı buluyor.

Karatay Tabiat Mektebi İle Çocuklar Doğayı Keşfedecek

Doğayla İç İçe Atölye Çalışmaları ve Hayvan Evleri

Proje kapsamında, içerisinde midilli atları, tavşanlar, kediler, güvercinler, tavuklar ve horozlar gibi hayvanların bulunduğu Hayvan Evleri ile çadırlar kuruldu. Ayrıca, 3 katlı Gözlem Kulesi ve 100 metrekarelik Labirent Oryantiring Parkuru gibi alanlar da öğrencilerin doğal hayatı keşfetmelerine ve eğlenmelerine olanak tanıyor.

Belediye Başkanı Hasan Kılca'nın Açıklamaları

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, projenin çocukların eğitim hayatına önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Karatay Belediyesi olarak eğitime yönelik yatırımlarımıza devam ediyoruz. Karatay Tabiat Mektebi'miz ile çocuklarımızın doğayla iç içe, eğlenceli ve öğretici bir ortamda buluşmalarını sağlıyoruz. Her yıl binlerce öğrencimizin bu mekânda eğitim almasını hedefliyoruz. Bu proje ile çocuklarımızın kişisel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlayacaklarını düşünüyoruz" dedi.