Burdur'da kandırdı, Konya'da yakalandı

Burdur'un Çavdır ilçesinde sahte para ile hayvan alışverişi yapan 2 şahıs, Konya'da yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Burdur'da kandırdı, Konya'da yakalandı

Burdur'un Çavdır ilçesinde gerçekleşen şok edici bir olayla, hayvan alışverişi kılıfı altında piyasaya sahte para sürüldü. İki şahıs, R.Z. (58) ve S.S. (33), 4 hayvanı 230 bin TL karşılığında satın aldı. Ancak, ödeme yapıldıktan sonra hayvan sahipleri parayı kontrol ettiğinde sahtecilikle karşılaştı. Hemen durumu Çavdır İlçe Emniyet Amirliği'ne bildirdiler.

Emniyetin hızlı ve etkili müdahalesi sonucunda, şüpheliler Ü.G. (30) ve E.B. (39), Konya'nın Ilgın ilçesinde yakalandı ve gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgusu sonrasında, daha önce de benzer bir yöntemle Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 469 bin 600 TL'lik sahte para sürdükleri tespit edildi. Toplamda 699 bin 600 TL'lik sahte para piyasaya sürüldüğü belirlendi.

Gözaltına alınan şahıslar, Gölhisar Adliyesi'nde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu arada, sahte para ile alınan hayvanlar ise sahiplerine teslim edildi.