Belediye, buğday ekimi için bayraktar cinsini tercih etti

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi iş birliğiyle yürütülen tarımsal üretim projesi kapsamında Saraçoğlu Mahallesindeki 14 milyon metrekarelik arazide, buğday ekimine başladı

Belediye, buğday ekimi için bayraktar cinsini tercih etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye'nin tarım merkezlerinden biri olan Konya'da tarımsal üretimi maksimum seviyeye çıkarmak amacıyla hayata geçirilen projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Altay, şehir genelinde tarımsal üretimi artırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, "Saraçoğlu Mahallesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tahsis edilen 14 milyon metrekarelik arazide yürüttüğümüz tarımsal üretim projesi, şehrimiz için büyük bir öneme sahip. Geçtiğimiz sezon buğday, nohut ve tohumluk patatesin ekimini gerçekleştirdik. Bu sezon ise kış öncesi buğday ekimi ile start verdik" dedi.

Buğday ekiminde, yerli ve milli "Bayraktar" çeşidini tercih ettiklerini vurgulayan Başkan Altay, "Arazinin 5 milyon 840 bin metrekarelik bölümünde ekimini gerçekleştirdiğimiz buğday, kuru şartlara dayanıklı ve yüksek verim sağlayan bir çeşittir. Elde edeceğimiz buğdayı ekmek üretiminde kullanacağız" şeklinde konuştu.

Başkan Altay ayrıca, iklim değişikliği ve kuraklıkla mücadele kapsamında AR-GE çalışmaları yürüttükleri üretim kampüsünde yerli sertifikalı tohum kullanıldığını belirtti. "Toplamda 5 milyon 700 metrekarelik alanda yerli ve milli tohum üretimi hedefimiz var. Bu kapsamda, TORKU ile sözleşmeli üretim yaparak ekmeklik buğday, yerli ve milli tohumluk buğday ile patates tohumu üretimi gerçekleştiriyoruz" diyen Başkan Altay, projenin şehrin ve ülkenin tarımına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.