13 yaşında kızını evlendiren baba: "Kemiği iri, 19 gibi duruyor"

Karaali Mahallesi'nde meydana gelen nişan olayın ardından aileler savunmaya geçti, basının durumu abarttığını iddia etti.

13 yaşında kızını evlendiren baba: "Kemiği iri, 19 gibi duruyor"

Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz dün Karaali köyüne giderek taraflarla konuştu. Sekizinci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki C.S.'nin babası Osman S., kızının 14 yaşında olduğunu öne sürdü. C.S.'nin nişanlandığı Ali G.'nin ise iddiaya göre 25 yaşında olduğunu belirtti.

Ali G.'nin babası Fikret G. ise, "İkisinin rızası da varmış. Bunlar zaten bir yıldır konuşuyormuş. Biz de gelip Allah'ın emriyle istedik, ailesi de verdi. Zorla bir şey olmuş değil" diyerek skandalı savundu. 13 yaşındaki bir kızın rızası sorulduğunda ise, diğer aile üyeleri tarafından cevap verilmeden önce müdahale edildi ve "Bir yıldır görüşüyorlarmış zaten, zorla bir şey yok" denildi.

Ali G.'nin amcası Hasan G., medyanın olayı abarttığını belirterek, "Çocuklar zaten bir yıldır konuşuyormuş, hata yapmasınlar diye biz de söz kestik. Bizde söz kestik mi her şey biter. Eğer ölmezlerse o evlilik gerçekleşir. Yaşları gelince de evlendireceğiz" dedi. Ancak, her şeyin abartıldığını savunan aile üyeleri, skandalın medya tarafından büyütüldüğünü iddia ettiler.

Bu skandalın yaşandığı köyde başka bir komşu ise, "Bu köyde sanki bunlar ilk oluyormuş gelip bu garibanları mı buldunuz. Burada herkes bu yaşta evleniyor" diyerek olayın normalmiş gibi algılanmasını savundu. Ancak, konuşan kadına karşı Ali G.'nin amcası, "Sus bir de köyü hedef haline getirme, karıştırma oraları" diyerek olayın üzerini kapatmaya çalıştı.

C.S.'nin amcasının eşi Şerife G. ise, köyde birçok kişinin benzer durumda nişanlandığını öne sürdü. Ancak, bu durumu önlemek için söz kestiklerini ve ablasının da bir yıl önce kaçtığını belirtti. Şerife G., "Hem bizim kızım 13 yaşında değil 14 yaşında ve kemikleri iri, 19 gibi duruyor. Nişanlandığında da çok mutlu oldu. Çünkü nişanlısını seviyor, kimse zorla bir şey yapmadı. Zorla olsaydı niye hepimiz evde olalım" diyerek savunma yaptı.