11.2 Kilometrelik Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Tramvay Hattı İnşaatı Başlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi ile Yeni Sanayi Sitesi arasında hayata geçirilecek 11.2 kilometrelik tramvay hattı için ihale sürecini tamamladı.

11.2 Kilometrelik Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Tramvay Hattı İnşaatı Başlıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapılacak olan raylı sistem hattının, Stadyum ile Şehir Hastanesi arasındaki bölümünü kapsayacağını belirtti. Belediye tarafından yapılacak olan 11.2 kilometrelik hat için ihale sürecinin tamamlandığını ve inşaatın başlayacağını açıkladı. Altay ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği içinde olacaklarını ve 5 yıl içinde Konya'ya 105 kilometrelik yeni raylı sistem hatları kazandıracaklarını vurguladı.

Başkan Altay, belediyenin üstlendiği 28 kilometrelik raylı sistem çalışmasının bir kısmının tamamlandığını ve Şehir Hastanesi ile Yeni Sanayi Sitesi arasındaki bölüm için ilk sözleşmenin imzalandığını belirtti. Bu kapsamda, 1 milyar 650 milyon lira bedelle 13 istasyondan oluşacak olan 11.2 kilometrelik hattın inşaatına başlanacak. Altay, bu sayede sanayi bölgelerinde yaşayan vatandaşların raylı sistemle ulaşımını sağlamış olacaklarını ifade etti. Ayrıca, Yeni Sanayi Sitesi ile Stadyum arasındaki hattın bakanlık tarafından yapılmasıyla ilgili sürecin takip edildiğini de belirtti.

konya-tramvay.jpg

Başkan Altay, 2029'a kadar tamamlanması planlanan projeksiyon doğrultusunda Konya'nın 105 kilometrelik yeni raylı sistem hatlarına kavuşacağını da sözlerine ekledi. Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Ayrıca, Başkan Altay, bu yıl içinde Barış Caddesi Tramvay Hattı'nın temelinin atılacağını ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın hayata geçireceği diğer tramvay hatları ve metro hattı projelerinin de devam ettiğini aktardı.